Fitness combineren met tennis of voetbal. Is dat een goed plan?

De zomer is officieel begonnen en daarmee ook voor velen de bijbehorende vakantie. Massaal ontsnappen we één, twee of soms wel drie weken aan het dagelijkse werk of studieleven, door af te reizen naar een heerlijk warm land. Goed om het stressniveau te laten dalen en lekker tot rust te komen, maar vaak minder goed voor je fysieke conditie en portemonnee. Om je te helpen om toch een beetje fit te blijven op vakantie, geven wij je een paar tips in dit artikel.

Voeding op vakantie
Een vakantie is voor velen een excuus om niet meer op je voeding te letten. Begrijpelijk, je wil natuurlijk gewoon een weekje alleen maar doen waar je zin in hebt. Toch is dit vaak de dooddoener waardoor je een paar kilo’s zwaarder terugkomt van je vakantie. Ga je graag uit eten op vakantie? Probeer dan in elk geval ’s ochtends gezond te ontbijten en ga voor een verantwoorde lunch. Uiteindelijk kom je aan door een teveel aan calorieën, maar wanneer je hier overdag enige rekening mee houdt, heb je ’s avonds wat meer speelruimte.

De charme van fitness is voor velen de flexibiliteit. Sportscholen kennen veelal ruime openingstijden en de sport leent zich er goed voor om individueel beoefend te worden. Eén of twee keer per week de sportschool bezoeken kan er daarnaast voor zorgen dat je algehele sportprestaties beduidend beter worden, door een toename in kracht en conditie. De keerzijde van fitness is dat het voor sommigen wat eentonig kan zijn. Ook kan de interactie ontbreken met andere sporters. Geen wonder dat veel fitnessbeoefenaars ervoor kiezen om naast fitness, een sport met wat meer afwisseling en actie te gaan beoefenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *