Zes redenen om eens een lesje spinning te doen

Voor veel mensen is jezelf wegen een eenvoudige manier om te bekijken of je resultaat boekt met je geleverde inspanningen. Of jezelf nou hebt staan uitsloven in de sportschool, of met name op je voeding hebt gelet, een aantal kilo’s aankomen of afvallen is vaak het uiteindelijke doel. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om te kunnen achterhalen of je dichterbij je doelen komt, maar de weegschaal blijkt nog altijd het meest populaire instrument te zijn. Om ervoor te zorgen dat je de weegschaal op de juiste manier gebruikt, beantwoorden wij in dit artikel een paar veel gestelde vragen over jezelf wegen.

Hoe vaak moet ik mijzelf wegen?
Het is niet nodig om jezelf elke dag te wegen. Dit kan namelijk snel teleurstellend werken, omdat de resultaten dan minimaal kunnen lijken. Wij adviseren om jezelf één keer per maand of één keer per week wegen.

Een ruimte vol met hypermoderne hometrainers, waar harde opzwepende muziek wordt gedraaid en iedereen dezelfde richting op kijkt, behalve de persoon helemaal vooraan. Je raadt het al, dit artikel gaat over spinning. Spinning, ook wel indoor-cycling, cycling of RPM genoemd, wordt regelmatig aangeboden bij sportscholen. Maar waar is spinning nou eigenlijk goed voor? En waarom zou jij het eens moeten proberen? Wij geven je een aantal redenen om je vandaag nog in te schrijven voor een lesje.

Calorieën verbranden met spinning
Voor veel mensen is de reden om spinnnig te doen vrij eenvoudig: calorieën te verbranden. Want vaak staat calorieën verbranden gelijk aan afvallen. Met spinning verbranden de meeste mensen tussen de 400 en 700 calorieën. Niet gek als je nagaat dat een les vaak 45 á 50 minuten duurt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *