Samen trainen of alleen, wat geeft het beste resultaat?

De draad op pakken na je vakantie doe je zo
Herken je dat? Je hebt twee of misschien wel drie weken aan de Spaanse costa gelegen en ondanks dat je je natuurlijk braaf aan onze tips hebt gehouden om fit te blijven tijdens je vakantie, weten wij als geen ander dat het soms best lastig kan zijn om weer in je oude ritme te komen. Naar de sportschool gaan is hier een goed voorbeeld van. Je hebt last van een gebrek aan motivatie. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die voor ons helpen om jezelf te motiveren. Doe er je voordeel mee!

Voorbereiding voor fitness
Een gebrek aan motivatie valt vaak op te lossen door een goede voorbereiding te treffen. Wanneer je voorbereid bent voor iets, motiveert dit vaak en zal je er meer zin in hebben dan wanneer je onvoorbereid bent. Denk maar aan het geven van een presentatie of voeren van een sollicitatiegesprek. Ditzelfde principe gaat op voor motivatie om te gaan sporten.

Laat jij je motiveren door je trainingspartner om net die extra kilo’s te tillen, of sport je liever zo effectief mogelijk met een koptelefoon op volgens je eigen schema? Wanneer je kiest voor fitness als sport, kun je op meerdere manieren te werk gaan. Zo kun je kiezen voor groepslessen, waarbij je (als het goed is) samen met andere mensen sport. Je kunt met een vriend, vriendin, collega of andere kennis de sportschool onveilig maken, of je traint alleen. Maar wat is nou het best voor een goed resultaat? In dit artikel vertellen wij je over de voor- en nadelen van samen en alleen trainen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *