De push-up: dé krachtoefening voor thuis

Een sit up is een oefening waarbij je de buikspieren traint. Dit doe je door op je rug te liggen en je bovenlichaam omhoog te bewegen vanaf je heupen. Je traint je lichaam door je eigenlichaamsgewicht te gebruiken. Door het uitvoeren van een sit up train je voornamelijk je buikspieren. Doordat je de bil-, onderrug- en heupspieren gebruikt om stabiel te blijven, sterk je die ook aan door het uitvoeren van sit ups.

Hoe doe ik een sit up?
Om een sit up te doen heb je verder geen materiaal nodig. Het enige wat wel fijn kan zijn is om een matje te gebruiken als zachte ondergrond. De oefening doe je als volgt:

Vind een goeie plek en ga op je rug liggen.
Buig je benen en plant je voeten op de grond zodat je onderlichaam stabiel ligt.
Kruis je armen over je borst heen zodat ze over elkaar heen komen te liggen. Je kan ze ook achter je oren houden maar dan moet je er op letten om niet aan je nek te gaan trekken.
Krul je bovenlichaam omhoog door je borst naar benen te bewegen. Adem uit zodra je rechtop zit.

Een push-up is een effectieve fitnessoefening waarbij je je met je armen opdrukt van de grond. In het Nederlands wordt de oefening daarom ook wel opdrukken genoemd. De focus ligt bij push-ups op je armen en borst, maar eigenlijk is deze samengestelde oefening goed voor je hele lichaam. Je traint er bijvoorbeeld ook je benen en buikspieren mee. Doordat opdrukken je helpt om meer spiermassa te ontwikkelen, zul je ook in rust meer calorieën verbranden en dus sneller afvallen.

Hoe moet je opdrukken?
Zet je handen naast je borst op schouderbreedte en breng je heupen omhoog. Je steunt nu op je handen en je tenen.
Breng je lichaam in een rechte lijn, net als bij een plank.
Span je billen en buikspieren aan en buig je armen totdat je met je borst vlak boven de grond bent. Druk je op dit moment weer op en strek je armen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *